چگونه ترک گناه کنیم؟

برای همه ما پیش آمده که غفلتی کردیم و مرتکب گناه شدیم. بعضی از ما بیشتر و برخی کمتر. خیلی وقت‌ها هم تصمیم بر ترک گناه می‌گیریم اما یا مشکلی پیش می‌آید و یا تصمیم ما جدی نیست. این مسأله باعث ناراحتی ما است و در نگاه اول به نظرمان سخت و دشوار می‌آید. بنابر حدیث نورانی از پیامبر اکرم (ص) برترین اعمال در ماه مبارک رمضان پرهیز شدید از گناهان است.

حال سوالی که برای ما پیش می‌آید این است که چگونه می‌توانیم این امر را به طور جدی و حقیقی در زندگی خود محقق کنیم؟ پاسخ به این سوال را از زبان دکتر میرباقری دریافت خواهیم کرد. در ادامه ویدیو و متن بیانات استاد را مشاهده می‌فرمایید.

ویدیو: چگونگی ترک گناه

ترک گناه

چگونه ترک گناه کنیم؟

در ماه مبارک رمضان طبق خطبه نورانی رسول اکرم (ص) بالاترین اعمال «الْوَرَعُ عَنْ مَحَارِمِ اللَّهِ»[1] است. ورع یعنی پرهیز شدید؛ این که از گناهان به طور جدی اجتناب کنید. چطوری؟ ما دلمان می‌خواهد اجتناب کنیم اما چطور موفق به این امر بشویم؟ در ادامه چندتا نکته را عرض می‌کنم:

۱. تصمیم جدی بر ترک گناه

 اول اهتمام بر این امر، یعنی جدی بگیریم این قضیه را. واقعا تصمیم بگیریم گناه نکنیم. تصمیم گرفتن بخش عمده‌ای از کار است. گاهی اوقات آدم همت نمی‌کند تصمیم جدی بگیرد. گاهی دلش می‌خواهد نماز شب بخواند می‌گوید امشب خسته‌ام؟ خسته نیستم؟ بخوانم؟ نخوانم؟ بعد بلند نمی‌شود. آن کسی که جدی است بیدار می‌شود. در شب امتحان جدی هستیم که به موقع بیدار شویم و بیدار می‌شویم. هنگام مسافرت جدی هستیم، خواب نمی‌مانیم، به ندرت می‌شود کسی خواب بماند. اما وقتی برای نماز شب مردد است گاهی بلند می‌شود گاهی نمی‌شود.

در‌ ترک گناه جدی باشید. خود این بسیار مهم است. بعضی‌ها دلشان نمی‌آید گناهان را ترک کنند، این‌ها زیان می‌کنند. گناه ظلمت در قلب ما ایجاد می‌کند این را باید مراقب باشیم.

تصمیم بر ترک گناه

۲. طلب کمک از خداوند

از خداوند کمک بخواهیم؛ بگوییم خدایا من شروع می‌کنم، تو هم دست مرا بگیر، تنهایم نگذار. در مناجات شعبانیه آمده که اگر تو محبتت را در‌ قلب من القا کنی من می‌توانم گناه را ترک کنم وگرنه برای من دشوار‌ خواهد بود.

۳. محور قرار دادن رضای خداوند در همه کارها

بنا بگذاریم که در‌ همه مسائل خدا را محور قرار بدهیم؛ یعنی محاسبه کنیم این کاری که من انجام می‌دهم خدا دوست دارد یا نه؟ اگر می‌دانیم که خدا دوست ندارد جدی باشیم که این کار را نکنیم. یعنی در هر کاری که می‌خواهیم انجام دهیم اول این محاسبه را بکنیم. حتی یک نگاه که می‌خواهیم بکنیم. یک‌ لحظه فکر کنیم که خدا راضی است یا نه؟ خب اگر راضی نیست آن کار را نکنم. این تمرین بسیار موثر است.

۴. وعده دادن به نفس

گاهی اگر دیدیم نفس ما تمکین نمی‌کند به او وعده بدهیم که حالا پنج دقیقه دیگر صبر کن. تو که می‌خواهی گناه کنی پنج دقیقه برای خدا خویشتن داری کن. اگر نشد چهار دقیقه، اگر نه یک دقیقه، یک مقداری صبر کن، یک مقدار لذت نفس را به تاخیر بینداز. مثلا می‌خواهی غیبت کنی، بگویی من که حالا می‌خواهم پشت سر این آقا حرف بزنم، می‌خواهم با جمع همراهی کنم، یک دقیقه دیگر صبر می‌کنم، دو دقیقه برای خدا صبر می‌کنم. در‌ این دو دقیقه خدا الهاماتی می‌کند، کمک‌هایی می‌کند. یک وقت می‌بینید ما دیگر‌ وارد حوزه گناه نمی‌شویم.

۵. توکل بر خدا

توکل به خدا، خیلی از جاها جلوی معصیت را می‌گیرد. مثلا کسی در معرض یک مال حرامی قرار گرفته به خودش می‌گوید که به ما وعده دادند اگر از حرام صرف نظر کنید خدا از حلال آن چیزی که بخواهد به شما بدهد عطا خواهد کرد. فراوان در این زمینه داستان داریم، من یک داستان را خلاصه می‌گویم.

در نجف با آن زندگی‌های قدیم طلبه‌‌ای در مدرسه گرسنه بود. هنگام شب حتی نان هم نداشت بخورد. در کنار مدرسه همسایه‌‌ای بود. بوی نان از خانه همسایه بلند شد و او را گیج کرده بود. نگاه کرد دید می‌تواند برود خانه همسایه. با خود گفت من گرسنه‌‌ام برای حفظ جانم می‌توانم بروم یک نان بردارم. صبر کرد که هیچ کس نبود، رفت یک تعداد نان برداشت.

وقتی خواست بیاید گفت حالا گرسنه‌‌ای چرا این همه نان برداشتی؟! همه را گذاشت و فقط یک دانه برداشت. باز در راه به خودش گفت تو از گرسنگی بمیر اما نان دزدی نخور. برگشت آن نان را سر جایش گذاشت و نخورد. شب را گرسنه خوابید. صبح آمد خدمت استاد. مشغول درس بودند، یک خانمی رسید. گفت که من وضع مالی خوبی دارم یک دختر‌ در‌ این دنیا دارم دلم می‌خواهد شما یک داماد برای ما پیدا کنید همه امکانات هم من دارم. استاد می‌گوید همین آقا.

ازدواج واقع می‌شود. می‌رود داخل خانه آن خانم و می‌بیند که آن خانه همان است که دیروز می‌خواست یک نان از آن بردارد. گاهی این شکلی است که اگر‌ ما از یک حرام صرف نظر کنیم این‌گونه خداوند پاداش می‌دهد.

۶. عاقبت اندیشی

عاقبت اندیشی داشته باشیم. لذت الان را فدای لذت آتی کنیم. ما لذایذی در پیش داریم، یک زندگی ابدی در پیش داریم. من اگر اینجا از یک لذت نفسانی برای خدا بگذرم خدا به اضعاف مضاعف، لذت بالاتری را در عالم بعد به من خواهد داد.

۷. توبه

در همه حال توبه کنیم. با همه این مراقبت‌ها گاهی خطا سر می‌زند، بلافاصله توبه کنید. «إِنَّ اللَّهَ يُحِبُّ التَّوَّابِينَ وَيُحِبُّ الْمُتَطَهِّرِينَ»[2] خدا کسانی که زیاد توبه می‌کنند را دوست دارد. یعنی کسی که تا خطا می‌کند برمی‌گردد، استغفار می‌کند، جبران می‌کند، نمی‌گذارد تلنبار شود. و از این بالاتر کسانی که می‌خواهند پاک شوند و دنبال پاک‌ شدن هستند خدا دوستشان دارد. نه این که پاک شدند، بلکه دارد تلاش می‌کند که پاک‌ شود.

جوانان عزیز، بزرگان، برادران و خواهران در معامله با خدا یقین داشته باشید که ما ضرر نمی‌کنیم.

بنر دوره توبه تولدی دوباره

[1] امیرمؤمنان علی (ع) می‌فرماید: در پایان سخنرانی مهم پیامبر(ص) دربارۀ ماه رمضان، برخاستم و عرض کردم: «یا رَسُولَ اللَّهِ مَا أَفْضَلُ الْأَعْمَالِ فِی هَذَا الشَّهْر؛ ای پیامبر خدا! بهترین کارها در این ماه چیست؟» فرمود: «یا أَبَا الْحَسَنِ أَفْضَلُ الْأَعْمَالِ فِی هَذَا الشَّهْرِ الْوَرَعُ عَنْ مَحَارِمِ اللَّهِ؛ ای اباالحسن! بهترین اعمال در این ماه، اجتناب از حرام‌های خدا است.» [وسائل الشیعه، ج 10، ص 314]

[2] سوره بقره، آیه ۲۲۲.

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

44 نظرات
  1. ناشناس می گوید

    خدا کمکت کنه واقعا خیلی سخته افتادم گریه خوندم

    1. ایمانور می گوید

      سلام علیکم
      درست است که ترک گناه سخت است اما با تمرین و مراقبت این امر میّسر می‌گردد.
      با ترک گناه است که انسان لذت عبادت را می چشد و آن موقع است که حاضر نیست این حض معنوی را از دست بدهد.
      ان شاء الله که خداوند این توفیق را نصیب و روزی شما بگرداند.

  2. نجمه می گوید

    سلام استاد به سوال منم پاسخ بدید

    1. ایمانور می گوید

      با سلام و احترام
      سوال شما پاسخ داده شد.

  3. گنه کار می گوید

    همین الان ک دارم اینو مینویسم حالم خیلی بده از خودم حالم بده خسته شدم…نمیتونم این گناهو ترک کنم…سالیانه به این گناه نفسم خو گرفته…ب ارتباط با نامحرم نه مسائل جنسی..هر راهی شما بگید انجام دادم رو من جواب نمیده بخدا نمیده..😭اونا پیام نمیدن‌..اخرین باز یازده روز گذشت پاک بودم اما یه دفعه چنان وسوسه به جونم هجوم آورد و تموم و دوباره پیام دادم…میدونین چی حریص ترم میکنه یعنی نفسمو حریص تر میکنه…با ادمایی مواجه میشم ک‌بعد یه مدت بلاک میکنن‌یا ارتباط رو قطع میکنن‌اینه ک‌ نفسم حریص تر میشه راهی برای ارتباط پیدا کنه میگه از ایتا بلاکت کرد بدو‌از سروش پیامش بده..هزاران بار به خودم نهیب میزنم…تو وجودم جنگ و دعواس با نفسم.
    از تحقیر خستم…ازاین که هربار تحقیر شدم خستم…
    خدا چرا کمکم نمیکنه..هیچکی حال منو نمیفهمی گاهی اینقد نفسم مثه یه گرگ بهم هجوم میاره.دلم میشه پر ازاشوب..بیقرار میشم نفسم به شماره میفته…اینقد حالم بد میشه ک فقط خدا میدونه…میدونین الان ک‌دارم با گریه اینو برای شما مینویسم داره باز نفسم تو ذهنم بهونه میاره ک پیامش بده…من چطوری میتونم پاک بمونم..چرا من پاک نمیشم…نکنه خدام ازمن بریده😭نکنه خدام منو به حال خودم رها کرده…چرا نمیتونم توبمو نگه دارم…چرا نفهمیدم نفسم عینهو گرگ شده…گاهی میگم کاش ابروم میرفت شاید دست برمیداشتم…اما خدا برام بد ستاری کرده…

    1. ایمانور می گوید

      با سلام و احترام
      اهتمام و تلاش شما برای ترک گناه بسیار عالی است.
      همین که گناه برای شما عادی نشده و از انجام آن ابراز ناراحتی و پشیمانی می کنید، به شما در ترک گناه کمک می‌کند.
      این را بدانید که هر گناهی در هر وضعیتی باشد خداوند برای آن راه بازگشت قرار داده است. زیرا در قرآن می‌فرماید:‌ «إِنَّ ٱللَّهَ يَغۡفِرُ ٱلذُّنُوبَ جَمِيعًاۚ إِنَّهُۥ هُوَ ٱلۡغَفُورُ ٱلرَّحِيمُ»؛ از رحمت خدا نااميد مباشيد كه قطعاً خدا تمام گناهان را مى‌آمرزد؛ زيرا او همان بسيار آمرزندۀ مهربان است. (سوره زمر، آیه ۵۳)
      بنابراین اگر کسی مرتکب گناه کبیره شد حتما باید برگرد و توبه کند و در راه صراط مستقیم قرار گیرد. اگر با توبه واقعی برگردد آثار گناه هم برطرف می‌شود. توبه یک امتیاز است که اگر انسان از آن استفاده کند ان شاء الله خداوند او را می‌پذیرد؛ چراکه خداوند بخشنده و مهربان است.
      در تاریخ داریم افرادی که جانانه پای خدا ایستادند و از گناه دوری کردند و خداوند هم دست آنها را گرفته است و آنها را به اوج رسانده.
      گاهی خدا دست بنده را یکدفعه می‌گیرد و به او عنایت می‌کند.
      انسان خیلی قابل تغییر است و اراده ای قوی برای ترک یا انجام هر کاری دارد.
      ما می‌توانیم با توجه به عنایت خداوند و تغییرپذیری خود امیدوار باشیم.
      برای ترک گناه باید تلاش کرد و تمام اسبابی که باعث انجام گناه می‌شود کنار گذاشت.
      با خود و خدای خود عهد ببندید و برای ترک این گناه تلاش کنید. با تصمیم جدی و توکل به خدا و تمرین ان شاء الله موفق خواهید شد.

  4. محمد مهدی می گوید

    بسم الله الرحمن الرحیم.سلام.
    برای بنده نماز خوندن خیلی سخته و روز به روزم داره سخت میشه.البته خدا رو شکر با بقیه عبادات رابطه ام اینجوری نیست قرآن می خونم،ذکر می گم ولی نماز که اصل کاریه و بقیه عبادات بدون اون اثری نداره،برام مثل کوه کندن می مونه.البته قبلا اینجوری نبودم احساس می کنم اولا به خاطر روحیه ام که نمی تونم با برنامه باشم و منظم یه کاری از جمله نماز رو سر یه وقت خاصی انجام بدم و دوما به خاطر وسواس فکری و عملی اینجوری شدم و اینقدر نماز برام سخت شده.چه کار کنم خسته شدم.خیلی علاقه دارم از نظر معنوی رشد کنم و به خدا مقرب بشم ولی بدون نماز هیچ کاری نمیشه کرد.

    1. ایمانور می گوید

      با سلام و احترام

      در پاسخ به سوال شما باید گفت عذاب وجدان شما نسبت به ترک نماز شروع خوبی برای انجام این فریضه واجب الهی است. انسان هر کاری را که شروع کند و به مدت سه هفته آن را مدام انجام دهد سپس ۶ ماه تمرین کند به سبک زندگی او تبدیل می شود. همچنین در معارف دینی ۴۰ روز نیز مقدس است و اهتمام چهل روز در انجام عبادت موفقیت در آن عمل را بالا می برد.

      شما از همین الان شروع کنید. نمازها را به جا بیاورید و در صورت نزدیک بودن به مسجد نمازهایتان را در مسجد به جا بیاورید. وقتی که شروع کنید خواهید دید که سخت نیست نیاز نیست نمازهایتان را طولانی کنید در حد همان واجبات نماز را بخوانید. حضرت علی علیه السلام می‌فرمایند از چیزی که می ترسید خود را در آن قرار دهید خواهید دید که آنقدر سنگین نیست.

      فکر کنید که دیگر فرصتی در این دنیا ندارید و نماز یکی از واجبات دینی است که در برزخ و قیامت ابتدا از آن سوال می شود و اگر نماز شما درست نباشد بقیه اعمال از شما پذیرفته نیست. در این صورت چه می کنید؟
      مطمئناً در فرصت باقیمانده سعی می کنید نمازها را بجا بیاورید. ما انسان ها از فردای خود خبر نداریم و این که انسان فقط در این دنیا فرصت جبران خطاها و اشتباهات خود را دارد پس این زمان باقیمانده عمر را غنیمت بشمارید که عمر دنیا کوتاه است. دائم به خود بگویید من می توانم و حتی برای خود در صورت ترک نماز تنبیه سختی قرار دهید.

      با توسل به حضرت ولی عصر عجل‌الله فرجه و توکل به خداوند متعال نسبت به انجام نماز عزم خود را جزم کنید ان شاء الله موفق خواهید شد. مهم این است که بخواهید آن را انجام دهید.

  5. گناهکارم می گوید

    سلام من یک عادت خیلی بدی داشتم که از بچگی خود ارضایی رو یاد گرفته بودم ولی نمیدونستم
    زیاد نشد که فهمیدم ولی بازم اینکارو کردم تا یه سال پیش که خیلی نسبت به کارم احساس گناه میکردم
    بارها از خدا خواستم منو ببخشه و کاری کنه دیگه این کارو نکنم ولی نشد تا یه 5.6ماه پیش که دیگه هر هفته
    یا یک ماه اینکارو میکردم
    من نمیخواستم این کارو کنم میدونستم گناه خیلی بدیه ولی یهو شیطان میومد سراغم
    این تابستون تا یاد دارم هیچ این گناهو نکردم تا امشب
    من همیشه خود ارضایی میکردم
    اما امشب اینگونه نبود
    رفتم تو یه کانال بدون وسوسه شدم یکم فیلم و عکس نگاه کردم
    اونجوری هم نبود که یهو دوباره ارضا شدم اما بدون دخالت
    یهو دیدم اینجوری شدم توبه هم کردم اما فکر میکنم که این اخرین فرصتم بود و من جام تو ته جهنمه
    لطفا راهنمایی کنید یه چیزی بگید
    تا دیگه این کارو نکنم الان گیریم میاد

    1. ایمانور می گوید

      با سلام و احترام
      این که از انجام این گناه احسان پشیمانی دارید خوب است اما نباید به مرحله ای برسید که برای شما انجام این گناه عادی شود.
      پس هنوز فرصت جبران دارید.
      از همین الان با خود عهد کنید که توبه خود را نشکنید و برای خود تنبیه سختی در نظر بگیرید.
      راهکارهایی به شما پیشنهاد می شود سعی کنید انجام دهید:
      ۱. کانال هایی که شما را به انجام این گناه تحریک می کنند پاک کنید.
      ۲. تنها نمانید همیشه در اتاق شما باز باشد تا از حضور دیگران احساس خطر کنید.
      ۳. در هفته دو روز روز بگیرید.
      ۴. ورزش کنید و برای خود برنامه ورزشی روزانه داشته باشید.
      ۵. با کار و تلاش خود را خسته کنید
      ۶. در کارهای جمعی شرکت کنید. در نماز جماعت پایگاه بسیج و …
      ۷. دائم الوضو باشید.
      ۸. ذکر «لاحول و لاقوه الابالله العلی العظیم» را زیاد بگویید.
      در صورتی که می بینید نمی توانید این گناه را ترک کنید حتما به مشاور مراجعه کنید.

  6. حلما می گوید

    سلام وقت بخیر
    آیا خدا گناهان کبیره مثل دورغ گفتن را هم میبخشد؟

    1. ایمانور می گوید

      با سلام و احترام
      از آنجایی که خداوند ارحم الراحمین است، اگر انسان توبه کند و توبه او واقعی باشد و پس از آن گناه کبیره دروغ را تکرار نکند و مصمم باشد که دیگر مرتکب آن نشود، خداوند او را خواهد بخشید.

  7. فاطمه می گوید

    سلام خوبین میشه بهم کمک کنید من همش عصبی هستم البته اینطوری نبودم تازگیا اینطوری شدم همسن ازدست داداشم همش بدوبیراه میگم بعد پشیمون میشم نمی‌دونم چیکارکنم اصلا نمیتونم

    1. ایمانور می گوید

      با سلام و احترام
      ممنون
      ان شاء الله که خوب و سلامت باشید.

      وقتی از دست کسی عصبانی یا ناراحت می شوید ابتدا آرامش خود را حفظ کنید،سریع واکنش نشان ندهید، یک لحظه مکث کنید، لاحول و لا قوه الا بالله بگویید تا شیطان از شما دور شود و خشم شما فرو نشیند.
      سپس نفس عمیق بکشید تا بتوانید بر عکس العملی که می خواهید از خود بروز دهید، تسلط داشته باشید. علت رفتار طرف مقابل را بپرسید و با صحبت کردن مسأله را حل کنید.
      همچنین می توانید مکانی که در آن هستید را ترک و به اتاق یا محل دیگری بروید. اگر نشسته اید بایستید اگر ایستاده اید بنشینید و حالت خود را تغییر دهید.
      اگر عصبانیت شما طولانی شد یک لیوان آب بخورید و …
      با تمرین و مداومت بر این راهکارها می توانید به مرور زمان بر عصبانیت خود مسلط شود و کظم غیظ کنید یعنی خشم خود را فرو بردید.

  8. سید مسیحا سادات حسینی می گوید

    اگر به خدا و امام ها و پیامبر هایش به خصوص امام علی و زمان عج اعتقاد دارید میتوانید با یک اراده همه گناهان را ترک کنید من یک روش پیشنهاد میکنم که خورشید طلوع میکند از خواب بیدار شوید واگر در شهرتان کوه وجود دارد به قله آن بروید و با صدای بلند بگویید خدایا من از امروز گناهانم را تکرار نمیکنم وبه تو قول میدهم و بعد از آن مقداری ورزش کنید نماز صبح را بخوانید و سپس به خانه بروید و دوش آب خنک بگیرید و بعد از آن به انجام امور روز مره خود برسید و در ساعات اوقات فراغت یا ورزش و تفریح مفید کنید یا مطالعه کنید در هر زمینه که علاقه دارید ببینید اگر آرام و آرام نتوانستید گناهان تان را ترک کنید من نمیخواهم از خودم تعریف کنم ولی آدم های مثل من و مخصوصاً هم سن و سال من که اینقدر فکر عاقلانه و مثبت داشته باشند بسیار کم هستند سن من هم 14 سال هست یا علی و خدانگهدار

    1. ایمانور می گوید

      با سلام و احترام
      احسنت به شما که در سن نوجوانی به دنبال راهی برای ترگ گناه و تقویت ارتباط خود با خداوند هستید و تجربه خود را با دیگران به اشتراک می‌گذارید.
      پیشنهاد خوبی دادید. رفتن به کوهنوردی، ورزش کردن و داشتن تفریحات سالم برای همه سنین بخصوص نوجوانان و جوانان لازم و ضروری است و در ترک گناهان نیز بسیار مؤثر است.
      داشتن اراده قوی، یافتن راهکار برای حل مشکلات، عاقلانه فکر کردن و مثبت اندیش بودن نیز از خصوصیاتی است که می تواند به انسان‌ها در بروز مشکلات و حل مسائل روزانه و معضلات بزرگ کمک کند.
      علاوه بر آن اگر به مطالعه کتاب‌هایی با موضوع عاقبت گنهکاران، پرداخته شود، می تواند درس عبرتی باشد تا تلاش کرد تا به فرجام و سرنوشت آنها دچار نشد.
      در پایان برای شما و همه نوجوانان و جوانان آرزوی موفقیت داریم.

  9. ناشناس می گوید

    بسیار آموزنده بود مخصوصاً ویدئو استاد باتشکر

    1. ایمانور می گوید

      باسلام و احترام
      از لطف شما سپاسگزاریم.

  10. محمد کریم ملایی می گوید

    چطور می‌توانیم امیدمون رو نسبت خدا بیشتر کنیم؟

    1. ایمانور می گوید

      با سلام و احترام
      ایجاد امید به خدا کار سختی نیست.
      ۱. در لحظه لحظه زندگی به یاد خدا باشیم و با او صحبت کنیم و درخواست و دعاهامون را از او بخواهیم. در آیه ۱۵۲ سوره بقره آمده است که مرا یاد کنید تا شما را یاد کنم: « فَاذْكُرُونِي أَذْكُرْكُمْ».
      ۲. در مشکلات از رحمت خدا غافل نشویم و آن را دری از ابواب رحمت خدا بدانیم و تمام تلاش خود را داشته باشیم تا با توکل به خدا آن مشکل را حل کنیم.
      ۳. همیشه و در همه حال شکرگزار باشیم و نعمت های خداوند را برای خود بشماریم.
      ۴. با افراد با ایمان و امیدوار ارتباط داشته باشید که باعث ایجاد انگیزه و حرکت در ما خواهد شد.
      ۵. نسبت به دیگران بخشنده و مهربان باشیم، زیرا خداوند نیکی ها را می بیند و برای انسان جبران می‌کند و قطعا این نیکی ها به خود شما باز خواهد گشت.

  11. aab می گوید

    دعا میکنم گناه همه شما بخشیده بشه شماهم من را دعا کنید

    1. ایمانور می گوید

      با سلام و احترام
      از لطف شما سپاسگزاریم.
      ان شاء الله
      دعاگو هستیم.

    2. یکتا می گوید

      با سلام استاد من یه پسره هست که به من حس داره و منم کم کم به اون حس پیدا کردم و ما دو تامون از راه بدر شدیم و گناه کردیم الان من پشیمونم ولی اون ول نمیکنه

      1. ایمانور می گوید

        با سلام و احترام
        این که شما از گناه خود پشیمان هستید، شروع خوبی برای ترک گناه است.
        ۱. فضایی را که شما را به گناه آلوده می‌کند ترک کنید و در صورت نیاز در حد ضرورت رفت و آمد داشته باشید.
        ۲. ارتباط خود را با طرف مقابل قطع کرده و موقعیت برقراری ارتباط را فراهم نکنید.
        ۳. از خداوند بخواهید که به شما توفیق ترک گناه را عنایت کند و خودتان نیز در این راه تلاش کنید و تصمیم جدی داشته باشید. خداوند توبه پذیر و مهربان است.
        ۴. به درخواست های طرف مقابل توجهی نکنید. با دیدن این وضعیت او نیز به مرور دلسرد خواهد شد.

  12. یه بنده گناهکار می گوید

    تروخدا بگید برای ترک خودارضایی
    من خود ارضایی میکنم بعدش پشیمون میشم وحشدناک و میگم دیگه اینکار و عمرا بکنم ولی باز میکنم و گریه میکنم هی میگم خدایا چیکار کنم که منو ببخشی
    حس میکنم خدا خیلی ازم عصبانی و من رو تو آتیش میسوزونه😭😭😭😭😭کمکم کنیپ

    1. ایمانور می گوید

      با سلام و احترام
      در ترک عادات سه نکته مهم وجود دارد:
      • در درمان هر بیماری یا ترک هر عادت، مهم‌ترین قسمت عزم و اراده‌ی فرد برای درمان و ترک عادت است.
      • برای ترک عادت و ایمان به علاج آن ناامید نباشید و تلاش کنید.
      • برای ترک و درمان زمان را در نظر بگیرید.

      برای ترک این گناه:
      ۱. زیاد ورزش کنید.
      ۲. سعی کنید کمتر در مکانی خلوت و تنها و دور از نظر دیگران باشید.
      ۳. از پوشیدن لباس‏‌های تنگ و چسبان اجتناب کنید.
      ۴. از نگاه کردن به مناظر، فیلم‏‌ها و تصاویر تحریک کننده، خودداری کنید.
      ۵. خداوند را ناظر بر اعمال خود بدانید.
      ۶. در ترک گناه بر خدا توکل کنید.
      ۷. سعی کنید در هفته دو روز روزه بگیرید.
      ۸. در تغذیه خود و مصرف خواراکی‌ها دقت کنید.
      ۹. سعی کنید دائم الوضو باشید.
      ۱۰. یاد مرگ انسان ساز است .
      ۱۱. پشیمانی بعد از عمل را بیاد داشته باشید.
      ۱۲. در صورت نیاز با کارشناس مذهبی مشکل خود را در میان بگذارید.

      از رحمت خدا ناامید نباشید و از او یاری بخواهید که ارحم الراحمین و مهربان است.

  13. علی می گوید

    سلام من یک مشکلی دارم همش سعی میکنم گناهم را تکرار نکنم خیلی سعی میکنم گناهم را تکرار نکنم ولی بعدش دباره انجام میدم من خسته شدم هروقت با خودم میگم که دیگه ترک میکنم ولی دباره انجامش میدم من میخوام ادم خیلی خوبی باشم من کار هایی خوب هم دارم ولی فکر میکنم به خاطر این کار هایم فایده ای نداره لطفا راهنمایی کنیم که دیگه هروقت توبه کردم دیگه این کار انجام ندم چطور ایمانم رو تقویت کنم ایا خداوند گناهان مرا میبخشه من واقعا بیشتر موقه ها اصلن این کار او نمیکنم ولی فکرم درگیر میشه و دیگه باز تکرار میکنم همیشه سعی میکنم با نماز خوندن کار هایی خوب و چیز هایه دیگه ادم خوبی بشم ولی فکر میکنم چون کار گناه انجام میدم فایده ای نداره زیاده نمیدونم چی بگم لطفا راهنمایی کنین

    1. ایمانور می گوید

      با سلام و احترام
      ۱. سعی کنید ترک گناه را جدی بگیرید و به این باور برسید که گناه در قلب ما ظلمت ایجاد می کند.
      ۲. از خداوند رحیم و مهربان درخواست توفیق ترک گناه را داشته باشید و از رحمت او ناامید نباشید که ناامیدی وسوس شیطان است.
      ۳. قبل از انجام کار به عاقبت آن فکر کنید و نتیجه آن را بررسی کنید.
      ۴. حتما قبل از انجام هر کاری تأمل کنید و از خودتان مراقبت ویژه داشته باشید.
      ۵. شما به خدا توکل و به اهل بیت (علیهم السلام) توسل و تلاش کنید، مطمئن باشید به نتیجه خواهید رسید.
      در آخر توصیه می‌کنم دوره توبه، تولدی دوباره را ببینید که برایتان راهگشاست.

  14. علی می گوید

    سلام من یک مشکل دارم همش سعی میکنم گناهم را تکرار نکنم خیلی سعی میکنم فکرمو از این جور چیزا دور کنم ولی بعدش دباره انجامش میدم من خسته شدم هروقت با خودم میگم دیگه ترک میکنم ولی دباره انجامش میدم من میخوام ادم خیلی، خوبی باشم لطفا من راهنمایی کنین که چطور گناهم را وقتی توبه کردم تکرار نکنم ایا خداوند گناهه من را میبخشه

    1. ایمانور می گوید

      با سلام و احترام
      ۱. برای ترک گناه ابتدا باید تصمیم جدی گرفت.
      ۲. در صورت تکرار گناه نفس خود را تنبیه کرد و برای آن تنبیهی سخت در نظر گرفت به طور مثال اگر گناه را انجام دادم یک روز روزه بگیرم.
      ۳. از افراد و فضاهایی که انسان را به گناه مبتلا می کند دوری کرد.
      ۴. اگر در خلوت دچار گناه می شوید سعی کنید تنها نباشید.
      ۵. خدا را ناظر و حاضر بر اعمال خود بدانید.
      ۶. به عاقبت کار خود بیندیشید که تکرار گناه باعث فرسایش روح می شود و انسان را از رحمت الهی دور می کند.
      ۷. ناامید نباشید و از خداوند کمک بگیرید.
      ۸. در محافل و مجالس و اماکن مذهبی حضور پیدا کنید و از فضای معنوی آن بهره ببرید.
      ۹. و با افراد متدین همنشین شوید.
      ۱۰. با ذکر مأنوس شوید و برای دوری از گناه و وسوسه شیطان لاحول و لاقوة الابالله العلی العظیم و استغفرالله ربی و اتوب الیه را زیاد بگویید.

  15. M می گوید

    باسلام استاد عالی بود ممنونم

    1. ایمانور می گوید

      با سلام و احترام
      از لطف شما سپاسگزاریم

  16. یک مادر می گوید

    به خاطر شرایط مالی سخت من و شوهر و فرزندم با پدر و مادرم زندگی می‌کنیم.بارها تصمیم گرفتیم خونه ای اجاره کنیم اما پدر و مادر من راضی نشدن که پول اجاره بدیم و گفتن جمع کنین خونه بخرین. من همیشه شاکر خدا بخاطر سقف و دیواری که داریم هستم و دستبوس پدر و مادرم برای این لطفشون. اما شرایط سخت و دشواری رو دارم سپری میکنم.سال هاست نتونستیم خونه بخریم. گاهی پدر مادر یا برادرم صحبت هایی رو میکنن که واقعا دلم به درد میاد.مخصوصا وقتی میبینم بقیه رو به حمایت میلیاردی از فرزندانشون تشویق میکنن ک خودشون گاها بابت این سقف و غذا هم منت میذارن و ناخودآگاه پرخاش میکنم.بیشتر از اون منت گذاشتن اون تبعیضی که بین من و برادرم یا در عین حال که بقیه رو تشویق به کمک به بچه هاشون میکنن با من اینطوری برخورد میکنن… تو این شرایط من چطور گناه نکنم؟ بارها از خدا خواستم کمکم کنه محکم باشم.چاره سازم باشه.کمک کنه خونه بخریم با پول حلال. یک نفر خیر رو سر راهمون قرار بده خونه قسطی بهمون بده…تا من بخاطر منت گذاشتن پدر و مادرم ناراحت نشم و باهاشون درگیر نشم و گناه نکنم… اما نشد.
    منو راهنمایی کنین؟

    1. ایمانور می گوید

      با سلام و احترام
      شرایطی که گفتید خیلی سخته. ان شا الله خداوند به شما کمک کنه. فقط این رو فراموش نکنید که ابراز ناراحتی و یا خدای ناکرده درگیر شدن با اطرافیان کاری رو درست نمی‌کنه بلکه کار رو سخت تر می‌کنه.

      با توجه به شرایط خاصی که شما دارید توصیه می‌کنیم حتما به یک کارشناس و مشاور مذهبی متخصص مراجعه نمایید. تا بصورت جزئی و کامل به شما کمک کنند.
      در این زمینه مجموعه‌های مشاوره تخصصی هم هستند که با رویکرد اسلامی و مذهبی مشاوره می‌دهند. مثل مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی. این مرکز کارشناسان خوبی داره. هم به سوالات دینی پاسخ میده و هم مشاوره رایگان داره. برای ارتباط با مرکز ملی پاسخگویی میتونید به سایتش مراجعه کنید یا با شماره « ۰۹۶۴۰۰ » تماس بگیرید.

  17. مهدی می گوید

    سلام وقت بخیر
    من مشکلی دارم که بر اثر کثرت گناهان شخصیت و خلق و خویم شهوانی شده و همچنین بسیار تاکید میکنم بسیار چشم ناپاک و هرزه شدم متاسفانه بطریکه باعث آبرو ریزی متعدد شده.
    لطفا راهکار عملی ارایه بدهید وگرنه مرا به حال خود واگذارید.

    1. ایمانور می گوید

      با سلام و احترام
      قدم اول در توبه، پشیمانی است که الحمد لله شما دارید و مطمئن باشید خدا هم به شما کمک خواهد کرد و هیچگاه مایوس نشوید.
      چند نکته به طور خلاصه عرض میکنم که در مقاله هم اومده و می‌تونه کمک کنه:
      ۱. دعا و توسل: اول از همه از خدا بخواهید که کمک کنه. یادمون نره که خدا قدرت بی نهایت و محبت بی نهایت داره.
      ۲. تصمیم جدی بر ترک گناه
      ۳. حتما حتما از جاهایی که در معرض گناه قرار می‌گیرید دوری کنید. چه فضای مجازی و چه فضای حقیقی.
      ۴. قانون تاخیر: در گام اول یک دقیقه گناه رو به تاخیر بیاندازید. بعد از مدتی بکنید ۲ دقیقه و بعد ۵ دقیقه. یعنی گناه رو با تاخیر انجام بدین. این کار نفس انسان رو سرگرم میکنه و باعث میشه بعد از مدتی بتوانیم گناه رو ترک کنیم.
      ۵. اگر مرتکب گناه شدید سریع توبه کنید
      ۶. برای گناه جریمه بذارید. مثلا اگر مرتکب گناه شدید مقداری صدقه بدهید.

  18. ابراهیم می گوید

    هرکاری میکنم فایده نداره این راه حل ها برام تکراریه تنها راهش سرگرم شدنه به نون حلال درآوردنه و محبته

    1. ایمانور می گوید

      با سلام و احترام
      اتفاقا درسته. یکی از راههای ترک گناه، سرگرم شدن به کار و فعالیت‌های حلال است.

  19. امیر حسین می گوید

    ممنون از لطف شما که مارا راهنمایی کردید

    1. ایمانور می گوید

      با سلام و احترام
      از محبت شما سپاسگزاریم

  20. سرباز گمنام می گوید

    سلام

    بسیار عالی

    1. ایمانور می گوید

      با سلام و احترام
      از لطف شما سپاسگزاریم

  21. مهدی می گوید

    عالیه

    1. ایمانور می گوید

      از لطف شما سپاسگزاریم