ما غدیر را به عنوان یک عید اسلامی یا یک واقعه تاریخی میشناسیم اما واقعیت این است که غدیر یک جریان فکری است که نشان دهنده خط مشی اسلام برای هدایت بشریت است.
غدیر یک شاخص و معیار است. معیاری که می توان آن را پیش روی خود قرار داد و سیر حرکت امت اسلامی را با آن تعیین نمود.
از دوران کودکی بارها شرح واقعه غدیرخم را شنیده ایم. بارها داستان آن را خوانده یا نمایشی از آن را دیده ایم.
می دانیم که پیامبر (ص) در آخرین سفر حج خود، در حضور هزاران نفر، مساله جانشینی امام علی (ع) را مطرح نمود و پس از آن، همه با ایشان بیعت کردند.
سوال اساسی اینجاست که چطور هنوز 70 روز از این واقعه نگذشته بود که جامعه اسلام به انحراف کشیده شد و راه دیگری را پیش گرفت؟ عامل اصلی این کج روی و نتیجه ای که دربرداشت چه بود؟
به راستی اگر جریان غدیر به درستی پیش می رفت، فرهنگ و تمدن بشری چه مسیری را طی می کرد و در حال حاضر اسلام و مسلمین چه جایگاهی داشتند؟
واقعیت این است که غدیر صرفا یک رخداد تاریخی نیست. سرفصلی بود که رسالت تمام پیامبران در آن معنا پیدا می کرد و اگر جامعه اسلامی راه انحراف پیش نمی گرفت زمینه ساز رشد، تحول و تعالی را برای خود فراهم می کرد.
در طول تاریخ سنت های زیادی برای روز عید غدیر وجود داشته است و مسلمانان هر کشور، آداب و رسوم خاصی برای این عید بزرگ دارند و ما سال هاست که شاهد تکرار آنها هستیم.
شاید از خود پرسیده باشید که دلیل این همه توجه به یک واقعه تاریخی که 1400 سال پیش اتفاق افتاده چیست؟
چرا جامعه شیعی اینقدر روی این جریان تاکید و اصرار بر تداوم آن دارد؟
امام رضا (ع) در خصوص فلسفه رهبری جامعه اسلامی می فرمایند:
" اگر خداوند رهبر امینی برای سرپرستی جامعه اسلامی قرار ندهد، مذهب و دین به تدریج از بین خواهد رفت و احکام الهی و سنت پیامبر (ص) دستخوش تغییر می شود. بدعت گزاران چیزهایی بر دین می افزایند و ملحدان چیزهایی از دین می کاهند و در نتیجه حقیقت را بر مسلمانان دگرگون می سازند."
در این درس به اهمیت جایگاه واقعه غدیر و خط فکری غدیر برای جامعه اسلامی پی می بریم و این مساله را بررسی خواهیم کرد که چرا مسلمانان از این خط فکری منحرف شدند؟
خواهیم فهمید که غدیر چه آینده ای برای اسلام، مسلمانان و در نگاه وسیع تر تمام بشریت ترسیم کرده بود و ما به عنوان نسل امروز باید چه واکنشی به این واقعه مهم داشته باشیم و چه وظیفه ای در برابر آن داریم؟
این درس شامل 3 بخش کوتاه است و در آن دکتر میرباقری به صورت بسیار خلاصه اما کاربردی به تمام سوالات مطرح شده پاسخ خواهد داد.
دکتر میرباقری، استاد دانشگاه و پژوهشگر برجسته در حوزه علوم قرآن و حدیث در این درس با استناد به آیات و روایات، به روشنی مشخص می کنند که در مسیر حرکت جامعه اسلامی چه خطی را باید دنبال کنیم و چگونه راه درست را پیش بگیریم.
و در انتها بهترین اعمال این روز بزرگ را به ما یادآوری می کنند.
هدف از ارائه رایگان این درس، عمل به آموزه های اسلام و نشر فرهنگ غدیر در میان اقشار جامعه است. پس شما هم در این کار خیر شریک باشید و لینک این محتوای مفید را به عنوان هدیه برای دوستانتان بفرستید.
به لطف الهی و تلاش همه دست اندرکاران، بیش از 95 درصد کاربران از محتوا و خدمات آموزشی ایمانور رضایت کامل دارند که این رضایتمندی پشتوانه فعالیت ماست. در همین راستا این اطمینان را به همه کاربران ایمانور می دهیم تا 30 روز پس از ثبت نام در صورت عدم رضایت، می توانید با ثبت درخواست خود وجه پرداختی در هنگام ثبت نام را پس بگیرید.
شما می توانید پس ازگذراندن دوره های آموزشی سامانه ایمانور و شرکت در آزمون پایان دوره و کسب نمره قبولی نسبت به دریافت گواهینامه پایان دوره اقدام نمایید. شرکت در آزمون پایان دوره برای دریافت گواهینامه الزامی است. کسب حداقل امتیاز قبولی (60 امتیاز) برای دریافت گواهینامه الزامی است. این گواهینامه نیازی به مدرک تحصیلی خاصی ندارد. گواهینامه پایان دوره به دو صورت الکترونیکی و چاپ شده قابل دریافت است. در صورت تقاضای گواهینامه مورد تأیید دانشگاه تهران، دانشگاه قرآن و حدیث و معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی حتما باید در هنگام ثبت نام گواهینامه مورد نظر را انتخاب نمایید.